«Η οποιαδήποτε επιβολή πλαφόν θα αποτύχει αν δεν προβλέπει τη ταυτόχρονη επιβολή του σε όλα τα στάδια διακίνησης και όχι μόνο στη λιανική», αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών σε επιστολή προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη.

«Δεν είναι δυνατόν, προσθέτει, να γίνουμε εκ νέου μάρτυρες απαράδεκτων γεγονότων όπως να αγοράζει ο βενζινοπώλης με τιμές υψηλότερες από το πλαφόν και κατόπιν να σύρεται στο αυτόφωρο γιατί δεν πουλάει με ζημία».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ύψος των τιμών στα πρατήρια της ΠΑΘΕ δεν είναι θέμα βενζινοπωλών αλλά των εταιρειών ενώ στους νομούς με παραδοσιακά υψηλές τιμές, το υπουργείο έχει επισημάνει ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στην αγορά λόγω έλλειψης αποθηκευτικών χώρων και άλλων αιτιών.

Η ΟΒΕ σημειώνει ότι το μικτό κέρδος χονδρικής σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της λιανικής κάτι που, όπως αναφέρει, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, τονίζει ακόμη ότι μόνο η δραστική μείωση των φόρων μπορεί να ανακουφίσει τον καταναλωτή και να ομαλοποιήσει την αγορά και τάσσεται υπέρ της εγκατάστασης των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης και αποθήκευσης.