«Εφαρμογή του νόμου και όχι ανοχή στα κακοποιά στοιχεία από αδιάφορους και παρανομούντες κρατικούς λειτουργούς» ζητά για τον δήμο Ζαχάρως Ηλείας, ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, Κώστας Ι. Αλεξανδρόπουλος, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών του νομού.

Με την επιστολή, η οποία κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Ραγκούση, και τον γεν. επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, καταγγέλλεται ότι «αν και πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες, δεν λειτουργεί ο Ν. 3852/2010 που είναι υποχρέωση του κράτους και δεν έχει εγκατασταθεί το Δημ. Συμβούλιο επειδή έτσι απoφάσισε ο – σε αργία ευρισκόμενος και επανειλημμένα καταδικασμένος – νεοεκλεγμένος δήμαρχος (σ.σ.: Πανταζής Χρονόπουλος)».

Ως αποτέλεσμα της άρνησης του κ. Χρονόπουλου να αποσυρθεί από τα δημαρχιακά καθήκοντα, παρά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, επισημαίνεται ότι «δεν έχουν γίνει ακόμη η εγκατάσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, η εκλογή προεδρείου, η ψήφιση του προϋπολογισμού και η εκλογή των Επιτροπών, που σύμφωνα με τον Καλλικράτη θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί».

Διευκρινίζεται ακόμη πως «ο δήμος δεν λειτουργεί, οι δημότες ταλαιπωρούνται και ζημιώνονται και οι αρμόδιες κρατικές αρχές, παρά τις εκκλήσεις των δημοτών και την απώλεια του σημαντικότερου 3μήνου του έτους, αδιαφορούν για τους συγκεκριμένους 15.000 Έλληνες πολίτες, λες και είναι δικαίωμά τους».

Στην επιστολή του δημοτικού συμβούλου επισυνάπτονται έγγραφα με τα οποία ζητήθηκε επανειλημμένως από τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης να ενημερώσει «ποιος, επιτέλους, εκτελεί τα καθήκοντα του δημάρχου Ζαχάρως», αλλά έκτοτε, όπως καταγγέλλεται, παρήλθε χρόνος δύο και πλέον μηνών και δεν υπήρξε απάντηση.