Αποκάλυψη που σοκάρει από τον Στέφανο Μανταγο, Καθηγητή και Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου: «Η κλινική δεν διαθέτει επάρκεια σε θερμοκοιτίδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νεογνά.

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Είχαμε ζητήσει την προμήθεια τεσσάρων επιπλέον θερμοκοιτίδων, όμως αυτή δεν εγκρίθηκε, όπως και μια ακόμα προμήθεια, απολύτως απαραιτήτων ιατρικών μηχανημάτων».

Την ίδια στιγμή φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα εμφανίζουν από πολυήμερες καθυστερήσεις, μέχρι παντελή αδυναμία διάθεσης από τα φαρμακεία, με συνέπεια να κινδυνεύει η ζωή χιλιάδων ασθενών με βαριά νοσήματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι ελλείψεις που συνεχίζουν για εβδομάδες να παρατηρούνται στο ογκολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αλλά και άλλων σημαντικών φαρμάκων, που λείπουν και από άλλα ιδρύματα της πόλης.

Αιτία σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα υπέρογκα ανεξόφλητα χρέη των Νοσοκομείων προς τις προμηθεύτριες εταιρείες, οι οποίες αν και έχουν λάβει μέρος των οφειλών τους, εν τούτοις δεν προχώρησαν όπως όλα δείχνουν, στην αποκατάσταση της ομαλής ροής των σκευασμάτων.

Αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με κυρίαρχο το πρόβλημα των ογκολογικών, που είναι αναγκασμένοι να παίζουν με την ζωή τους, αφού αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες.

Πηγή: thebest.gr