Φοβερή αποκάλυψη έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και υπεύθυνος για τη δημοτική επιχείρηση Αχαρνών κ. Γκίκας. Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή παρουσία του δημάρχου Σωτήρη Ντουρου, αποκαλύφθηκε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Θεόφιλος Αφουξενίδης, δεν τους αφήνει να πληρώσουν τα ΑΜΕΑ που με πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ δουλεύουν στη Δημοτική Επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον “Καλλικρατη” ο προηγούμενος πρόεδρος ασκεί χρέη μεχρι να αναλάβει ο καινούργιος. Έτσι ο κ. Αφουξενίδης είχε ουσιαστικά τον πλήρη έλεγχο στη Δημοτική Επιχείρηση. Οταν ο νέος πρόεδρος κ. Γκίκας προσπάθησε να πληρώσει μέσω Τραπέζης (όπου ειχε πάει η επιταγή του ΟΑΕΔ) τα ΑΜΕΑ της Δημοτικής Επιχείρησης ο κ. Αφουξενίδης έκλεισε τα κομπιούτερ και άλλαξε τους κωδικούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποσταλεί η απαιτούμενη αλληλογραφία για να μπορέσει η Τράπεζα να προχωρήσει σε πληρωμές.

Για αυτό το πρωτοφανές και κωμικοτραγικό γεγονός που προσβάλει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης ο κ. Γκίκας δήλωσε «πολύ στεναχωρημένος» χωρίς να μπορεί να δώσει κάποια άμεση λυση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Αφουξενίδης είναι αυτός που έχει την … Πανελλαδική πρωτοπορία να είναι ο πρόεδρος που χρεωκόπησε Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση.

πηγή: otanews