Στο πλαίσιο νέας επιχείρησης που συντονίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να επαναπατριστούν από τη Λιβύη οι Έλληνες πολίτες που διατύπωσαν σχετικό αίτημα μετά την ολοκλήρωση των προηγούμενων αποστολών, μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επιβαίνει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, απογειώνεται σε λίγο από την Τρίπολη της Λιβύης με προορισμό την Αθήνα.

Στην επιχείρηση αυτή και σε συνέχεια σχετικών συνεννοήσεων της ελληνικής πλευράς, περιλαμβάνονται και τρεις Ολλανδοί στρατιώτες που είχαν συλληφθεί στη Λιβύη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 6:00 π.μ. περίπου.

Οι τρεις στρατιώτες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στις 27 Φεβρουαρίου από άνδρες του Καντάφι οι οποίοι εμπόδισαν το ελικόπτερό τους να απογειωθεί κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ξένων πολιτών από τη Σύρτη. Οι δύο πολίτες, ένας Ολλανδός μηχανικός και ένας άλλος Ευρωπαίος, παραδόθηκαν στην πρεσβεία της Ολλανδίας στην Τρίπολη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.