Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός με «βουτιά» του υδράργυρου και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά στα βόρεια της χώρας αλλά έως το βράδυ και στα κεντρικά. Χιόνια αναμένονται και σε νησιωτικές περιοχές.

Το βράδυ σήμερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι σήμερα στο βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός. Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

Στην Αττική το βράδυ σήμερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και μέσα στην Αθήνα.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για όλες τις πόλεις της Ελλάδας