Χωρίς σημαντική συμβολή στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων ολοκληρώθηκε η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, ενώ από χτες ξεκίνησαν οι προσφορές προκειμένου τα μαγαζιά να «ξεστοκάρουν», ενόψει της νέας σεζόν και των καινούριων εμπορευμάτων που θα τοποθετηθούν στα ράφια.

«Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν με θετικούς οιωνούς, ωστόσο, στην πορεία η κίνηση στην αγορά επανήλθε στους φυσιολογικούς της ρυθμούς», εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης.

Η κίνηση υπολογίζεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενδεχομένως και λίγο χαμηλότερα, κατάσταση που αποδίδεται αφενός στη συρρίκνωση του εισοδήματος του κόσμου κι αφετέρου στο καθεστώς «τρομοκρατίας» που επικρατεί γύρω από τα οικονομικά ζητήματα, το οποίο κάνει τους αγοραστές να διατηρούν επιφυλάξεις και να μην αγοράζουν, παρά μόνο … τα απολύτως απαραίτητα!

Μετά τις εκπτώσεις οι προσφορές

Μετά τις εκπτώσεις έρχονται οι προσφορές κατά τις οποίες οι μειώσεις στις τιμές αναμένεται να φθάσουν και το 70%, κατά περίπτωση και το 80%. Στις προσφορές άλλωστε αντικατοπτρίζεται μία από τις τελευταίες ελπίδες εμπόρων, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα «μπαίνουν μέσα» κι ελπίζουν σε μία ανάκαμψη…

Πηγή: cretalive.gr