Σε κινητοποίηση προχωρούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι της Αγίας Φιλοθέης με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, αντιδρώντας στην αδράνεια, πλέον των δύο ετών, της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ) να υπογράψει την παραχώρηση των 7,8 στρεμμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του 9ου Λυκείου και 8ου Γυμνασίου για τα οποία ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων έχει εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια.

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 9:00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στο χώρο των Σχολείων, προκείμενου να μεταβούν στα γραφεία της ΚΕΔ και να επιδώσουν επίσημα το αίτημα τους προς τη Διοίκηση της ΚΕΔ.

Η παραχώρηση του συγκεκριμένου οικοπέδου εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε το Σεπτέμβριο του 2009 η ΚΕΔ με το Δήμο Αμαρουσίου, μετά από πρωτοβουλία και συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με τις οποίες πέτυχε να ανακληθεί προγενέστερη απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομίας προς το Υπουργείο το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έκτοτε και παρά τις συνεχείς οχλήσεις του κου Πατούλη προς τις Διοικήσεις της ΚΕΔ η παραχώρηση του οικοπέδου παραμένει σε εκκρεμότητα.

Στην κοινή Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Λυκείου και του 8ου Γυμνασίου αποφασίστηκε μαθητές και γονείς με την συμπαράσταση του Δήμου Αμαρουσίου να αγωνισθούν μέχρι να πετύχουν την ανέγερση των δύο νέων κτιρίων που έχει ανάγκη η περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, ώστε να στεγασθούν περισσότεροι από 500 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

πηγή: otanews