«Το κράνος μακραίνει το δρόμο της ζωής». Αυτό είναι το μήνυμα που επέλεξαν να στείλουν οι μαθητές των λυκείων του Ρεθύμνου, σε δεκάδες συμμαθητές τους που οδηγούν δίκυκλα.

Οι μαθητές σκέφτηκαν έναν ευρηματικό τρόπο για να περάσουν το μήνυμα τους, φτιάχνοντας ένα πανό που απεικονίζει την πόλη του Ρεθύμνου και έναν μοτοσικλετιστή με κράνος να ατενίζει το μέλλον.

«Φτιάξαμε μια εικόνα που να εκφράζει τη ζωή. Οι περισσότεροι από εμάς οδηγούμε μηχανάκια για αυτό και θέλουμε να στείλουμε μέσω της εκδήλωσης αυτής το μήνυμα να φοράνε όλοι κράνος γιατί μπορεί αυτό να τους σώσει τη ζωή. Δυστυχώς έχουμε κακά παραδείγματα τόσο από προσωπική εμπειρία όσο και από συμμαθητές μας που τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα λόγω μη χρήσης του κράνους» ανέφερε μαθητής του τρίτου λυκείου.

Δεκαεξάχρονοι και δεκαοκτάχρονοι μοτοσικλετιστές που κινούνται στους δρόμους χωρίς κράνος, τροχαίες συγκρούσεις με τραγικές αρκετές φορές συνέπειες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και για το Ρέθυμνο. Το αποτέλεσμα της λανθασμένης αυτής αντίληψης και νοοτροπίας είναι οι σοβαρές επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων, οι οποίες με τη χρήση του κράνους θα ήταν ελάχιστες ως μηδενικές.

Πηγή: rethnea.gr