Στην ενημέρωση νεαρών Καναδών, ελληνικής και μη καταγωγής, σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα και Κύπρο, στοχεύει η ημερίδα για τον Ελληνικό Πολιτισμό, με τίτλο «Ματιά στον Ελληνισμό», που οργανώνεται στις 5 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Την ημερίδα διοργανώνουν από κοινού το Δίκτυο Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Περιφέρειας Καναδά και οι Ελληνικοί Φοιτητικοί Σύλλογοι των Πανεπιστημίων του Τορόντο (University of Toronto – GSA, York University – HSΑ και Ryerson University-ΣΕΦ).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που θα είναι ανοικτή στο κοινό, θα δοθεί ευκαιρία σε νέους, κυρίως από τις περιοχές του Οντάριο και του Κεμπέκ, να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα, όπως το κυπριακό πρόβλημα, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Επίσης, θα τους δοθεί η ευκαιρία να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές Ελληνικών και Κυπριακών Αρχαιοτήτων του Βασιλικού Μουσείου Οντάριο (ROM), από τον δρ. Δημήτρη Νακάση, από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την ταυτότητα της Μακεδονίας, θα μιλήσει ο Χρήστος Καράτζιος, από το Πανεπιστήμιο McGill. «Το Κυπριακό πρόβλημα σήμερα», είναι το θέμα της ομιλίας του προέδρου της ΠΣΕΚΑ Καναδά, Κωνσταντίνου Σοφοκλέους, ενώ ο Δρ. Θεόδωρος Τόλιας, από το πανεπιστήμιο York, Schulich School of Business, θα μιλήσει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.