Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έστειλε η ΟΛΜΕ καταγγέλλοντας την Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης ως «διασπαστική κίνηση» στον χώρο των εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή επισημαίνεται η έκπληξη των καθηγητών, οι οποίοι διαπίστωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι αποφασίσθηκε η «ένταξη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» της «διασπαστικής Ομοσπονδίας της ΤΕΕ», με το σκεπτικό ότι εκπροσωπούν την επαγγελματική εκπαίδευση στην οποία θέλει το πρόγραμμα να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Κατά τους Λειτουργούς Μέσης Εκπαίδευσης, η ΟΛΤΕΕ φέρεται να εκπροσωπεί, από τα πρακτικά του συνεδρίου της, περί τους 800 ψηφίσαντες εκπαιδευτικούς σε σύνολο 18.897 εκπαιδευτικών, που εργάζονται στην ΤΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (2009). Εξέλεξε δε, δύο αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Σε όλα τα όργανα, που η νομοθεσία προβλέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών συμμετέχουν μόνον η ΟΛΜΕ για τη δευτεροβάθμια και η ΔΟΕ για την πρωτοβάθμια.

Μόνον η ΟΛΜΕ στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, είναι αναγνωρισμένη Ομοσπονδία στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, ETUCE και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, Education International.

Η ΟΛΜΕ ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να διορθώσει την Υπουργική Απόφαση για την Επιτροπή Παρακολούθησης, διαγράφοντας από τα μέλη της την ΟΛΤΕΕ συμπληρώνοντας ότι προτίθεται να προσφύγει σχετικά και στα ευρωπαϊκά όργανα του προγράμματος».