Πριν από το Πάσχα αναμένεται να πληρωθούν η εξισωτική αποζημίωση και η ενίσχυση για τα μέτρα ειδικής στήριξης στους κτηνοτρόφους, ενώ με μια σειρά αποφάσεων εντατικοποιείται η μάχη κατά των ελληνοποιήσεων και υπέρ της ιχνηλάτησης του ζωικού κεφαλαίου.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, μετά από σύσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, με απόφαση που υπέγραψε εισάγεται το ηλεκτρονικό ενώτιο και ο ηλεκτρονικός στομαχικός βόλος και όποιο από τα δύο αυτά θέλει ο κτηνοτρόφος θα τοποθετείται στα αιγοπρόβατα που έχουν γεννηθεί το 2010 και έχουν ηλικία άνω των έξι μηνών.

Όπως είπε η κ. Αποστολάκη με την ηλεκτρονική σήμανση ενισχύεται το σύστημα αναγνώρισης και καταγραφής των αιγοπροβάτων και γίνεται αποτελεσματικότερη η καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων των αιγοπροβάτων.

Αναφερόμενη στα αιτήματα των κτηνοτρόφων η κ. Αποστολάκη είπε ότι μέχρι στις 18 Φεβρουαρίου μπορούν οι κτηνοτρόφοι να υποβάλουν αιτήσεις για να ενταχθούν σε σχέδια βελτίωσης του επιχειρησιακού προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Επίσης είπε ότι με την προϋπόθεση έγκαιρης προσκόμισης των δικαιολογητικών η εξισωτική αποζημίωση και οι αποζημιώσεις της ειδικής στήριξης θα πληρωθούν πριν από το Πάσχα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.