Συνταγογραφικό κέντρο το υπουργείο Υγείας

Ενώ αντιδρούν οι φαρμακοποιοί


ΕΛΛΑΔΑ
0:25
08/02/2011
Συνταγογραφικό κέντρο το υπουργείο Υγείας
1
loading

Οι φαρμακοποιοί δεν θεωρούν νόμιμες τις συνταγές που συνταγογραφούν οι γιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστα Κούβαρη, οι συνταγές αυτές δεν καλύπτουν τον φαρμακοποιό και αύριο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Σήμερα, το υπό κατάληψη υπουργείο Υγείας είχε μετατραπεί σε «συνταγογραφικό κέντρο», καθώς οι γιατροί που κάνουν την κατάληψη για 7η μέρα, συνταγογραφούσαν φάρμακα ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τους ίδιους, σήμερα πέρασαν από το υπουργείο περίπου 500 άτομα.

Το μεσημέρι έφτασε στους φαρμακοποιούς εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για την εκτέλεση των συνταγών γιατρών του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ που αφορούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ προέκυψε με τις λίστες των συμβεβλημένων γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr). Οι λίστες δεν είναι ανανεωμένες, με αποτέλεσμα να είναι καταχωρημένοι γιατροί που έχουν αποβιώσει ή γιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν διακόψει τη συνεργασία τους με τα συγκεκριμένα Ταμεία.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας εκφράζουν την εκτίμηση ότι στα μέσα της εβδομάδας τα όποια προβλήματα με τα ραντεβού των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα έχουν εξομαλυνθεί.

Από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ μέχρι την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου που θα λήξει, εκτιμάται ότι θα έχουν ακυρωθεί πάνω από 500.000 ραντεβού.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, παρά τις απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις που δέχονται από τους Ιατρικούς Συλλόγους για να μην εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, θα ενταχθούν στην πλειοψηφία τους στο νέο σύστημα που προετοιμάζει το έδαφος για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).

Κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν επίσης ότι αυτό που ενοχλεί τους γιατρούς είναι το μοίρασμα της πίτας. Τα 5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΙΚΑ δε θα πηγαίνουν μόνο στους 7.000 γιατρούς του ΙΚΑ, αλλά σε 20.000. Επίσης, οι γιατροί δεν θα έχουν πια τα συνταγολόγια τα οποία περνούν στα χέρια των ασφαλισμένων, όπως συμβαίνει με όλα τα Ταμεία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar KatDelBar

    Λειτούργημα σου λέει ακόμη ο όποιος φαρμακοποιός και ιατρός και ανατριχιάζουμε!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει