Στο αρχείο αγνώστων δραστών ξαναγυρίζει η δικογραφία για την υπόθεση της επίθεσης που είχε δεχθεί πριν από περίπου δέκα χρόνια ο σημερινός δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Οι εφέτες-ανακριτές κ.κ. Δημήτρης Μόκας και Κώστας Μπαλντάς, οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, εξέτασαν τόσο τον παθόντα όσο και πολλούς πολιτικούς από διαφορετικούς κομματικούς χώρους.

Ωστόσο, τα στοιχεία που συγκέντρωσαν έκριναν ότι δεν είναι επαρκή για να προχωρήσουν στο επόμενο και πλέον καθοριστικό βήμα της ανακριτικής διαδικασίας, που δεν είναι άλλο από την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να αναστείλουν την ποινική δίωξη, ώστε να αποφευχθεί και το ενδεχόμενο παραγραφής, μέχρις ότου προκύψουν νέα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τη δικαιοσύνη να φτάσει στον εντοπισμό των δραστών.

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, πλην του κ. Μιχαλολιάκου, στην υπόθεση αυτή είναι ο φυγόποινος για εμπλοκή στην υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος επιχειρηματίας Γ. Μπολέτσης. Ο τελευταίος με δημόσιες καταγγελίες στο ακροατήριο, λίγο πριν την εξαφάνισή του είχε βάλει στο «κάδρο» της υπόθεσης τον πρώην βουλευτή κ. Π. Μαντούβαλο.