Με απόφαση του σωματείου περιπτερούχων και καπνοπωλών Κρήτης, από τις 15 Φεβρουαρίου αυξάνεται η τιμή των πακέτων τσιγάρων κατά 10 λεπτά του ευρώ!

Το σωματείο κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση, κάνοντας λόγο για θέμα επιβίωσης των περιπτερούχων, τα κέρδη των οποίων έχουν μηδενιστεί, όπως λένε.

«Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές το πραγματικό κόστος του πακέτου στοιχίζει στις καπνοβιομηχανίες περίπου 2 % από την αξία στην οποία τελικά πωλείται στον καταναλωτή. Το τι συμβαίνει όμως από εκείνη την τιμή μέχρι να φτάσει τελικά στο ράφι, δεν το γνωρίζουμε. Εμείς γνωρίζουμε ωστόσο πως πλέον τα περίπτερα αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης», τονίζει από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου Ελένη Χαιρέτη.

Η πρόεδρος του σωματείου, υποστηρίζει μάλιστα πως η απόφασή τους αυτή είναι νόμιμη, αφού στο άρθρο 100 του τελωνειακού κώδικα αναφέρεται πως η τιμή που αναγράφεται στα πακέτα των τσιγάρων είναι ενδεικτική και προτεινόμενη. «Δεν αναφέρει ρητά πως η τιμή που ορίζει ελεύθερα ο καπνοβιομήχανος είναι η ανώτερη τιμή διάθεσης του προϊόντος», τονίζει.