Δεκτό έκανε το αίτημα του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π., κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, για παράταση ενός μήνα ακόμη, της δημόσιας διαβούλευσης για το επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού υπό τον τίτλο «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά».

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι «ένα τόσο πολύπλοκο σχέδιο, δεν μπορεί να περιγραφεί σε 31 σελίδες και δεν μπορεί να αξιολογηθεί».

Ο κ.Μιχαλολιάκος τόνισε ότι είμαστε υπέρμαχοι της συνεργασίας και του διαλόγου με τον ΟΛΠ και προτείνουμε τη σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του Δήμου και του οργανισμού και των όμορων Δήμων για την επεξεργασία ενός ισόρροπου επενδυτικού σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης.

Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς η εκπόνηση μελέτης διερεύνησης της οικονομικής σχέσης Δήμου – Ο.Λ.Π. Α.Ε., ώστε να τεκμηριωθεί επιστημονικά η τυχόν βλάβη του Δήμου από την λειτουργία του λιμένα και της εταιρείας Ο.Λ.Π. Α.Ε. και να προταθεί ένα πλαίσιο δίκαιης συνύπαρξης του Δήμου και του Ο.Λ.Π.

Τέλος ζήτησε να οργανωθεί ένα Forum Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με συμμετοχή των όμορων Δήμων και λοιπών φορέων το οποίο θα καταλήξει στη ΧΑΡΤΑ Ανάπτυξης της Μείζονος Περιφέρειας Πειραιά.