Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για το θέμα των μεταναστών που έχουν καταλύσει στη Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με εισαγγελικές αρχές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, με τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη να εξηγεί στον εισαγγελέα ότι η μη ανταπόκρισή του χθες στην πρόσκληση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελάκου, να τον επισκεφθεί προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για την κατάληψη της Νομικής, οφείλεται σε παρανόηση.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη. Εάν υπάρξουν ύποπτοι, σημείωσε, θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικές αρχές, πάντως, προκύπτουν ευθύνες για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.

Ο πρύτανης εξέφρασε την αγωνία του για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.