Ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα του νέου Δήμου, όπως ο Περιφερειακός, η αέρια ρύπανση, το κυκλοφοριακό και σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να δρομολογηθούν.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κυκλοφοριακό και τα μέτρα αντιμετώπισης που πρέπει άμεσα να ληφθούν. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Σ. Αναγνώστου, υποστήριξε ότι απαιτείται επικαιροποίηση της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης.

Απαντώντας ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι το κυκλοφοριακό συνδέεται ευθέως με την αέρια ρύπανση και αυτό δεν επιτρέπει στη δημοτική αρχή να μεταθέσει τη λήψη αποφάσεων έως την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία κρίνεται αναγκαία ούτως ή άλλως.

Το επόμενο διάστημα θα τεθεί προς διαβούλευση, όπως είπε, συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για το κυκλοφοριακό και τη βιώσιμη κινητικότητα, η κεντρική ιδέα του οποίου θα στηρίζεται στην αποθάρρυνση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

Πάνω στην πρόταση αυτή θα γίνει ευρύτατος διάλογος, ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα που άμεσα θα εφαρμοστούν, ώστε να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.