Όπως επισημάνθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, το έργο ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου και της σύνδεσης του με το βιολογικού καθαρισμό Κισάμου θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθανάσιου Καρούντζου, τονίστηκε ότι το έργο είναι απολύτως ώριμο, για να ενταχθεί του στο ΕΣΠΑ.

«Πιστεύω ότι είναι το πιο ώριμο έργο από όλους τους βιολογικούς, βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα τις επόμενες 15 ημέρες να κατατεθεί, να γίνει συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος , ώστε να πάρει το έργο προτεραιότητα για χρηματοδότηση», τόνισε ο κ. Καρούντζος

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η πορεία της μελέτης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κισάμου, καθώς και το θέμα εκπόνησης της μελέτης για τη σύνδεση του αγωγού που καταλήγει στο Κολυμπάρι, με τον αγωγό νερού που καταλήγει στην παραλιακή ζώνη της Κισάμου και στη συνέχεια στο δημοτικό διαμέρισμα Πλάτανου.

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της σύσκεψης εξέφρασε ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.