Η πορεία του διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των εργαζομένων στο Μετρό, για το σχέδιο νόμου που αφορά την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών φαίνεται ότι βρίσκεται στον «αέρα».

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, στη σημερινή συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου, κατέθεσαν τις προτάσεις, στις οποίες όμως υπάρχουν τρεις κόκκινες γραμμές και συγκεκριμένα:

– Η κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

– Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

– Οι υποχρεωτικές μετατάξεις και στις μονομερείς εσωτερικές μετακινήσεις.

Για το πρώτο, το υπουργείο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεσμεύεται για το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, όμως για τα άλλα δύο, ήδη υπάρχουν σχετικές διατάξεις στο «νομοσχέδιο σκούπα», για τις ΔΕΚΟ, που εμμέσως πλην σαφώς προβλέπει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και υποχρεωτικές μετατάξεις.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, διευκρίνισαν ότι σε περίπτωση που στην επόμενη συνάντηση το υπουργείο πάρει αρνητική θέση, τότε, κατά την άποψή τους ο διάλογος θα ήταν προσχηματικός και οι ίδιοι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, που προβλέπει νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.