Σε μία απίστευτη κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε ακτινολόγος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», η οποία πήρε αγκαλιά εγκαταλελειμμένο βρέφος που δεν είχε συνοδό και μπήκε μαζί του στον αξονικό τομογράφο, ώστε να το ακινητοποιήσει.

Η ακτινολόγος ονομάζεται Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη και ανέβασε σχετική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook γράφοντας στη λεζάντα «θεώρησα σωστό (τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη) να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε και η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!».

«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας. Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας … και ότι, αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο», συμπλήρωσε στην ανάρτησή της η ακτινολόγος του «Ελπίδα».

Αναλυτικά η ανάρτηση της ακτινολόγου

«Όταν δουλεύεις μέσα στον πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!

Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό (τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη) να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε και η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας.

Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας… και ότι, αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο.

Καλημέρα με πολλή αγάπη», έγραψε η ακτινολόγος της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» την Πέμπτη 21/6 και ανέβασε σχετική φωτογραφία.

Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο,όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από…

Posted by Efterpi Konstantarogianni on Wednesday, June 19, 2024

«Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, γιατί για εμάς είναι καθημερινότητα»

Η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη μίλησε για το περιστατικό το πρωί της Παρασκευής 21/6 στο ΟΡΕΝ τονίζοντας ότι «είναι τιμή μου που εργάζομαι εκεί (σ.σ. στην ογκολογική μονάδα)».

«Το παιδί είχε καλή έκβαση», σημείωσε και αναφερόμενη στην κίνηση να μπει μαζί με το βρέφος στον αξονικό τομογράφο ανέφερε «κάθε μέρα το κάνουμε αυτό, δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό, γιατί για εμάς είναι καθημερινότητα».