Δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από τη Σύμη, καθώς βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί εδώ και ημέρες. Στην περιοχή έχουν σπεύσει οι αρμόδιες αρχές για να επιληφθούν του θέματος.

«Μέσα στη βάρκα πήγαμε και οι δημοσιογράφοι όλοι μαζί, για να δούμε το σπήλαιο που λέγανε… Τράβαγαν οι κάμερες και η κάμερα της ΕΡΤ έπιασε κάτι, ένα αντικείμενο –πώς να το πω– δίπλα στον φράχτη, κοντά στην παραλία, σκοτωμένος ο άνθρωπος. Αν είναι δυνατόν, είχε φτάσει στον προορισμό του και 10 μέτρα από την παραλία που είχε 200 άτομα, δεν τον είδε κανένας, έπεσε και σκοτώθηκε», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επεξεργάστηκαν τα πλάνα που είχαν τραβήξει από την περιοχή έρευνας, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Οι φωτογραφίες της ΕΡΤ με το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός:

Ο Μάικλ Μόσλεϊ παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοούνταν από το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου. Ο 67χρονος είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Ο δρ Μάικλ Μόσλεϊ ήταν διάσημος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ ήταν αυτός που εφηύρε τη διαλειμματική νηστεία 5:2, αρκετά διαδεδομένη στη Βρετανία. Ήταν τακτικός συνεργάτης στη «ναυαρχίδα» της πρωινής ζώνης του ITV «This Morning», αλλά και σε άλλες εκπομπές του BBC.

Σημειώνεται πως οι έρευνες επικεντρώθηκαν σήμερα σε μια πλαγιά από το δύσβατο μονοπάτι που εκτιμάται ότι επέλεξε ο 67χρονος για να φτάσει στον προορισμό του. Συγκεκριμένα, επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία της πλαγιάς και του βουνού, σε τρύπες και σπηλιές με μεγάλο βάθος που καταλήγουν στη θάλασσα, μήπως ο 67χρονος στην προσπάθειά του να ξαποστάσει, εγκλωβίστηκε σε μία από αυτές.

Michael Mosley

Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews, Αριστείδης Μιαούλης, προς τη βόρεια πλευρά υπάρχει ένα σημείο βραχώδες, δύσβατο, που οι κάτοικοι το αναφέρουν ως «γκρεμάρια», όπου θα πραγματοποιούσαν έρευνες οι ομάδες των εθελοντών. Προς την πλευρά της Αγίας Μαρίνας, που εκτιμάται ότι ήταν ο πιθανότερες προορισμός του 67χρονου, στην περιοχή Φρίος, όπου υπάρχει μια σπηλιά που έχει κάθοδο προς τη θάλασσα θα επιχειρούσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπολοίπων Αρχών. Πρόκειται για σπήλαιο, το οποίο από την είσοδό του και μετά περιγράφεται ως χαώδες. Σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, η σπηλιά είναι πολύ επικίνδυνη και η προσέγγισή της δύσκολη.