Ένα κοριτσάκι δύο ετών υπέστη σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε, όταν ο 28χρονος πατέρας του, χρησιμοποιώντας μπιτόνι, επιχείρησε να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, στο Καβαλλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αυλή του σπιτιού της οικογενείας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται προκλήθηκε ανάφλεξη και πυρκαγιά, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι που βρισκόταν δίπλα από τον πατέρα να υποστεί εγκαύματα.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 13.30 το μεσημέρι, ο 28χρονος πατέρας του παιδιού επιχείρησε να γεμίσει με βενζίνη το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του, χρησιμοποιώντας μπιτόνι. Κατά πληροφορίες, προκλήθηκε ανάφλεξη, πιθανότατα λόγω στατικού ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά και να αρπάξουν τα ρούχα του παιδιού, που βρισκόταν εκείνη την ώρα δίπλα του.

Το νήπιο μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια αποφασίστηκε να γίνει αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Ο πατέρας του κοριτσιού τραυματίστηκε πιο ελαφριά από τη φωτιά και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει εγκαύματα στο 60% του σώματός της. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του παιδιού, μιας και δεν έχουν πειραχθεί ζωτικά όργανα, ενώ δεν εισέπνευσε ούτε καπνούς από τις αναθυμιάσεις.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.