Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε δυσχερή θέση μέσα σε πλεούμενο σε θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Οι 38 αλλοδαποί που ήταν όλοι άντρες στην αρχή περισυλλέγησαν από το φορτηγό πλοίο “LUEBECK” σημαίας Λιβερίας που έπλεε στην περιοχή και στη συνέχεια από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Μεταφέρθηκαν ασφαλείς αρχικά στο λιμάνι της χώρας Σφακίων και στη συνέχεια στα Χανιά όπου φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο του δήμου.

Αργότερα άνδρες του Λιμενικού μετά από έρευνα συνέλαβαν δύο υπόπτους ηλικίας 30 και 33 ετών οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των διασωθέντων αλλοδαπών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.