Για την έντονη συναισθηματική φόρτιση του Γιάννη Καλλιάνου και την αντιμετώπιση που είχαν από τους γιατρούς του «Αττικόν», όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας του, μίλησε η σύζυγος του γνωστού μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ.

«Ο Γιάννης έπαιρνε πάρα πολλές φορές τον καθηγητή, τον υπεύθυνο, τον θεράποντα γιατρό, και το μόνο που ακούγαμε: “Παιδιά, οι εξετάσεις είναι καλές”, “ο άνθρωπος είναι καλά”, “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”. Στο τέλος το πίστεψα κι εγώ», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου, Χάρις Δαμιανού.

«Δεν μπορούσε να κάτσει σπίτι, τον έπιανε δύσπνοια, κοβόταν η ανάσα του», είπε η κυρία Δαμιανού για το ξέσπασμα του συζύγου της στα social media.

«Σήμερα ταξιδεύει μία από τις πιο αγνές ψυχές αυτού του κόσμου. Δεν τα φοβήθηκες ποτέ τα προβλήματά σου, ξεγέλασες πολλές φορές τον θάνατο, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερες. Καλό ταξίδι, κύριε Δημήτρη μας», έγραψε σε ανάρτησή της στα social media η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου, αποχαιρετώντας τον πεθερό της.

Η κηδεία του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου θα γίνει το Σάββατο στο Δρέπανο Αργολίδας.

Συντετριμμένος ο Γιάννης Καλλιάνος: Κόπηκε η καρδιά μου στα δύο, δεν ξέρω πότε θα συνέλθω

«Κόπηκε η καρδιά μου στα δύο… Δεν ξέρω πότε θα συνέλθω», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, θρηνώντας για τον θάνατο του πατέρα του, που επήλθε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, καταγγέλλοντας τον τρόπο με τον οποίο -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- τον αντιμετώπισαν οι γιατροί στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Δεν ξέρω πού βρίσκομαι. Δεν ξέρω πού είμαι, σε ποια πόλη. Είμαι θολωμένος. Δεν έχω δύναμη να μιλήσω, δεν έχω δύναμη να περπατήσω», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Καλλιάνου στην εκπομπή «Live News».

Όπως είπε, ποτέ του δεν είχε βιώσει τόσο μεγάλο πόνο, καθώς νιώθει πως «η καρδιά του έχει σπάσει στα δύο».

«Δεν μπορείς να αφήσεις τα πάντα, να πεθάνεις κι εσύ. Η ζωή θα συνεχιστεί, αλλά ο πόνος θα μείνει», είπε.

«Το σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και αυτομάτως σε βάζουν σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κ. Κακίσης δεν έβαζε τον πατέρα μου στην πλατφόρμα. Εκτιμούσε ότι ήταν πολύ καλά, ότι ήταν άψογες οι εξετάσεις του».

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ο αδερφός του, γιατρός στο επάγγελμα, «είχε πέσει στα πόδια του κ. Κακίση και του έλεγε ότι δεν θα αντέξει, αν δεν μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

«Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, ο πατέρας μου θα ήταν αυτή την ώρα δίπλα μου. Δυστυχώς, δεν τον άκουσε κανείς. Ήταν τόσο σίγουρος και εγωιστής ο κ. Κακίσης», ξέσπασε ο Γιάννης Καλλιάνος.