Διευκρινίσεις για το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πανεπιστημίου, όταν καλώδιο από τρόλεϊ έπεσε πάνω στην οροφή διερχόμενου τουριστικού λεωφορείου, δίνει η ΟΣΥ.

«Κατά την εκτέλεση του δρομολογίου τρόλεϊ της γραμμής 12, επί της οδού Πανεπιστημίου 56, η κεραία του οχήματος εξήλθε του γάντζου.

Βάσει πρωτοκόλλου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα, προκειμένου να αποκαταστήσει τη λειτουργίας της κεραίας. Διώροφο τουριστικό λεωφορείο, που ακολουθούσε, χτύπησε την κεραία, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στο άνω παρμπρίζ, ενώ η κεραία που έσπασε χτύπησε τα τζάμια του τρόλεϊ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥ.

«Στο σημείο έφτασε διασώστης του ΕΚΑΒ, προκειμένου να ελέγξει για τυχόν τραυματισμούς. Ελέγχθησαν 5 επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός σε κανέναν επιβάτη και όλοι οι εμπλεκόμενοι αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Η ΟΣ.Υ. Α.Ε. θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια του συμβάντος, διαβεβαιώνοντας ότι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων παραμένει βασική της προτεραιότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν ελαφρά έξι άτομα.