«Έφυγε» εντελώς αναπάντεχα από τη ζωή και ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, η Μαρία Αθανασοπούλου, η οποία είχε ανασυρθεί όταν ήταν βρέφος δέκα ημερών, έπειτα από 26 ώρες μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας του 1986.

Η Μαρία αν και κατάφερε να βγει ζωντανή από τα ερείπια όλα τα χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού όταν την εντόπισαν οι διασώστες είχε ήδη υποστεί τραύμα στον αυχένα από σίδερο.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε δηλώσει η Μαρία στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και λίγες μέρες, αφότου είχε φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι.

Ο πατέρας της που στάθηκε δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια λέει πως η Μαρία είχε αφόρητους πόνους, ενώ πάθαινε επιληψία.

Όπως υποστήριξε, αν και επιβίωσε από το σεισμό, το γεγονός ότι έμεινε χωρίς οξυγόνο, νερό και φαγητό αρκετές ώρες, τις προκάλεσε πολλά προβλήματα υγείας.

«Έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, είχε μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά», αναφέρει στο STAR ο πατέρας της και συμπληρώνει ότι «οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Είχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία».

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στις 5 Απριλίου μέσα στο σπίτι της έπειτα από βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία μετά το οποίο δεν συνήλθε ποτέ.