Σε κατάληψη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν από σήμερα στις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι σφράγισαν τις πύλες και το κτίριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων». Αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, έχουν προσδιορίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο». Οι ίδιοι μιλούν για τρομακτικές επιπτώσεις στη ζωή τους, στην πορεία τους αλλά και στις οικογένειές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, όπως σημειώνουν, «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από τη ΛΑΡΚΟ».

Παράλληλα, εργαζόμενοι του εργοστασίου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση κατά των απολύσεων αλλά και των εξώσεων από τα σπίτια του οικισμού.

Συνέντευξη παραχωρούν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, έξω από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, η οποία παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι το τέλος της κινητοποίησης.

Στη σημερινή συνέντευξη πέρα από την ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν στο τέλος Μαρτίου, οι εκπρόσωποι ενημερώνουν και για το αυριανό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί με προσυγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 4 το απόγευμα και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 5 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα από τα ξημερώματα σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων και του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Δείτε φωτογραφίες έξω από το υπουργείο Οικονομικών: