Αεροπλάνο της Lufthansa που εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη- Ντουμπάι πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις έξι το απόγευμα.

Πρόκειται για ένα Airbus 330 με 190 επιβάτες, το οποίο έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης στα ηλεκτρικά, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Rodos Palace.

Πιο αναλυτικά, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ζήτησε άδεια προσγείωσης στο τουρκικό αεροδρόμιο του Ντάλαμαν, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ζήτησε εκ νέου από τον πύργο ελέγχου την άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου όπως και έγινε.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση από την πλευρά της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου και της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο αεροδρόμιο, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του αεροσκάφους ή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι καπνός εμφανίστηκε στην καμπίνα.

Έπειτα, διαπιστώθηκε πως υπήρχε βλάβη στα ηλεκτρικά, ενώ για λόγους ασφαλείας το αεροσκάφος έμεινε στο αεροδρόμιο Ρόδου μέχρι να γίνει ενδελεχής έλεγχος από τους μηχανικούς.

Το σκάφος μπορεί να παραμείνει μέχρι το βράδυ στο αεροδρόμιο, ενώ αναμένεται νέο για να παραλάβει τους επιβάτες, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: rodiaki.gr