Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης από τον θάνατο ενός 72χρονου, που έπασχε από καρκίνο. Ο άντρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του την περασμένη Κυριακή, μην αντέχοντας τους πόνους, ενώ περίμενε ένα φάρμακο που χρειαζόταν, για να κάνει τη χημειοθεραπεία του, το οποίο όμως δεν υπήρχε στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει δικοί του άνθρωποι στο Ράδιο Κρήτη, ο όγκος του είχε αυξηθεί μέσα στους δύο μήνες που περίμενε για το συγκεκριμένο φάρμακο από τα 6 στα 9,5 εκατοστά!

Τελικά, ο 72χρονος, που ήταν πωλητής βιβλίων σε λαϊκές αγορές, δεν άντεξε να υποφέρει και αυτοκτόνησε με μια θηλιά στο λαιμό, αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε, ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, όπως μεταδίδει το ekriti.gr.

Συγκινημένος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο ξάδελφός του, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μιλήσαμε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε… Το ίδιο έκανε με όλους, ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του, αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε».

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά την ανάδειξη του προβλήματος, το φάρμακο ήρθε και μάλιστα η πρώτη χημειοθεραπεία ήταν να γίνει σήμερα, Τρίτη.