Μετά το ντόρο που επικράτησε ότι στο κατάστημα Louis Vuitton της Κηφισιάς πωλούνται απομίμηση τσάντες, τόσο το ΣΔΟΕ όσο και η ίδια η εταιρεία διαψεύδουν τέτοιου είδους ειδήσεις. «Ποτέ δεν έγινε αυτό. Ποτέ δεν κλείσαμε το κατάστημα στην Κηφισιά. Αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν» λέει στο newsbeast.gr ο διοικητής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελιέρης.

Από την πλευρά της πάντως και η εταιρεία πολυτελών ειδών και αξεσουάρ προχώρησε με επιστολή της σε διάψευση των αρνητικών σχολίων για επέμβαση του ΣΔΟΕ στο κατάστημα της Κηφισιάς.

«Η είδηση που δημοσιεύτηκε σε μέσο επικοινωνίας ότι το ΣΔΟΕ έκλεισε για 4 ημέρες το κατάστημα Louis Vuitton στην Κηφισιά, διότι υποτίθεται, διέθετε πλαστά προϊόντα, είναι απολύτως ανυπόστατη και δυσφημιστική. Ο αγώνας εναντίον των απομιμήσεων είναι μακροπρόθεσμη δέσμευση της στρατηγικής του οίκου Louis Vuitton παγκοσμίως. Η εταιρεία πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να προασπίσει την ιστορική τεχνογνωσία του Οίκου καθώς και το έργο του ανθρωπίνου δυναμικού της, διώκοντας τα παράνομα δίκτυα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη περιβαντολλογική συνείδηση και την παγκόσμια οικονομία. Η πώληση πλαστών προϊόντων αποτελεί σοβαρό αδίκημα του οποίου τα οικονομικά οφέλη χρηματοδοτούν εγκληματικές οργανώσεις σε βάρος των καταναλωτών, εταιρειών και δημοσίων φορέων. Κατά συνέπεια απαιτείται υπεύθυνη στάση από όλους τους παράγοντες της οικονομίας. Η εταιρεία Louis Vuitton, είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να προστατεύσει και να προασπίσει την αξία του Οίκου και το συμφέρον των πελατών του.

Η εταιρεία Louis Vuitton εγγυάται την αυθεντικότητα των προϊόντων της μέσω του αποκλειστικού δικτύου διανομής της. Τα προϊόντα Louis Vuitton πωλούνται μόνο στα καταστήματα Louis Vuitton και μέσω της ιστοσελίδας louisvuitton. com. Ο από κοινού αγώνας εναντίον των απομιμήσεων αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Η εταιρεία Louis Vuitton επιδεικνύει μηδενική ανοχή στο καθεστώς απομιμήσεων».