Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει μια καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά έναν 8χρονο μαθητή στην Κρήτη, τον οποίο η δασκάλα του φέρεται να έδεσε με χαρτοταινία στην καρέκλα, γιατί δεν ήταν φρόνιμος.

Απαντώντας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, επεσήμανε στο Cretalive ότι ενημερώθηκε από το δημοσίευμα για το περιστατικό κι επικοινώνησε άμεσα, ενώ πριν δεν είχε καμία απολύτως γνώση του συμβάντος.

Ο κ. Μπελαδάκης τόνισε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη, ωστόσο, όπως είπε, σε επικοινωνία που είχε με τη διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο και ότι επρόκειτο για θεατρικό δρώμενο.

Πρόσθεσε, δε, ότι άμεσα επιλήφθηκαν του θέματος οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο ψυχολόγος του σχολείου, ενώ είχε ζητηθεί κατά το παρελθόν από τη μητέρα να γίνει μία γενικότερη ενημέρωση, χωρίς αυτό να γίνει πράξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδάκι είπε το περιστατικό τυχαία στη μητέρα του, περιγράφοντας ότι η δασκάλα του το έδεσε επειδή δεν καθόταν ήσυχο.