Αντιμέτωπος ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης είναι ο 38χρονος οδηγός του μοιραίου βαν που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο στη Λυγαριά της Κρήτης, μετά τον θάνατο του μόλις 21 μηνών Νικόλα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, μετά και τον θάνατο του παιδιού, το κατηγορητήριο σε βάρος του 38χρονου αναμένεται να αλλάξει και πλέον ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως προβλέπει το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα για την επικίνδυνη οδήγηση. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται εφόσον υπάρχει επικίνδυνη οδήγηση, «κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».

Ο οδηγός του βαν, εμφανίζεται, μέσω του συνηγόρου του, συντετριμμένος. Σύμφωνα με τον κ. Παμαστοράκη, ο 38χρονος Σύρος, μόλις πληροφορήθηκε την τραγική κατάληξη του παιδιού κατέρρευσε συναισθηματικά καθώς ήλπιζε ότι το αγοράκι θα τα καταφέρει.

Ο ίδιος παρακολουθείται από ψυχολόγο, όπως είπε, ενώ επιμένει στον ισχυρισμό ότι λόγω της καταρρακτώδους βροχής δεν έτρεχε. Ισχυρίζεται ακόμα ότι αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα επειδή είδε μια κατσίκα στο δρόμο και έτσι έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Πάντως, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του 38χρονου, υπάρχουν καταθέσεις διερχόμενων οδηγών, οι οποίοι βρέθηκαν τη μοιραία μέρα και ώρα να κινούνται επί του ΒΟΑΚ, και υποστηρίζουν ότι ο κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρά την καταρρακτώδη βροχή. Φέρονται ακόμα να καταθέτουν ενόρκως ότι είδαν το βαν να κάνει αντικανονικές προσπεράσεις. Οι μαρτυρίες αυτές αφορούνσ το χρονικό διάστημα πριν από το δυστύχημα, ωστόσο δίνουν ένα στίγμα ως προς την οδηγική συμπεριφορά του 38χρονου και θα αξιολογηθούν σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους και ευρήματα.

Ο κ. Παπαμαστοράκης δήλωσε ακόμα ότι δεν θα προχωρήσουν στο διορισμό τεχνικού συμβούλου καθώς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον πραγματογνώμονα που θα αναλάβει την έρευνα από μέρους του τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Πηγή φωτογραφίας: creta24.gr