Μποτιλιάρισμα σημειώνεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης (30/1) στους δρόμους της Αθήνας. «Κόκκινος» είναι ο Κηφισός με την κίνηση να είναι ιδιαιτέρως έντονη ενώ χάος επικρατεί και στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Λόγω ακινητοποιημένου οχήματος δυσχέρεια παρατηρείται στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία στην περιοχή του Αιγάλεου.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας με την τροχαία να πραγματοποιεί ελέγχους από το ύψος της εξόδου των Θρακομακεδώνων.

Δείτε τον χάρτη

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης – Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Λόγω χιονόπτωσης η αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Πεντέλης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπο αρμόδιων Διευθύνσεων Αστυνομίας, από χθες στις 20.00 έως 10.00 ώρα της Τετάρτης (31/01/2024) απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού από όρια νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης έως Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ανεξαρτήτως χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.