Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, χιόνια θα πέσουν σε 13 περιοχές, τις οποίες και αναφέρει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

  1. Καστοριά,
  2. Κοζάνη,
  3. Φλώρινα,
  4. Έδεσσα,
  5. Θεσσαλονίκη,
  6. Καβάλα,
  7. Ξάνθη,
  8. Αλεξανδρούπολη,
  9. Λήμνος,
  10. Σαμοθράκη,
  11. Καρπενήσι,
  12. Καλάβρυτα,
  13. Τρίκαλα Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, χιόνια προβλέπονται και στην Αττική, από Κυριακή ξημερώματα μέχρι το απόγευμα κατά διαστήματα στα ορεινά.

Καλημέρα!Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει από το Σαββατο 20/1 αργά το απόγευμα μέχρι την Κυριακή 21/1 το…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, January 18, 2024

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως αύριο η χώρα μας θα χωριστεί στα δύο. Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση από το μεσημέρι, ενώ από την Πελοπόννησο και πιο νότια θα δούμε ακόμη και 18 βαθμούς και 22 προς την περιοχή της Κρήτης, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της νότιας και της βορειοδυτικής χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Θα έχουμε μια βίαιη σύγκρουση δύο αέριων μαζών».

Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις, θα ξεκινήσουν από αύριο το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά. «Θα χιονίσει στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, θα βλέπουμε το χιόνι πιθανόν και δίπλα στη θάλασσα, θα χιονίσει και στον Έβρο σε μηδενικά υψόμετρα και προς την κεντρική Μακεδονία, θα δούμε τα χιόνια να φτάνουν ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αύριο το βράδυ και το πρωί της Κυριακής πολύ αυξημένες οι πιθανότητες να δούμε χιονοπτώσεις και στο κέντρο της πόλης. Και προς τη δυτική Μακεδονία και λίγο πιο νότια προς τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία».

«Θέλει προσοχή από τη Λαμία και πιο βόρεια, όσοι κινηθούν να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες», τόνισε ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα φτάσουν τα χιόνια και στην Αττική την Κυριακή, κυρίως σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές γύρω από Πάρνηθα, Πεντέλη. Και προς Βοιωτία θα δούμε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα.

Την Κυριακή, αυτές οι χιονοτώσεις από τη Βόρεια Ελλάδα θα αρχίσουν να εξασθενούν και να αρχίσουν να κινούνται λίγο πιο νότια για να επηρεαστούν και η Αττική και η Βοιωτία και η Εύβοια. Από Δευτέρα θα μείνει το τσουχτερό κρύο. «Είναι δύο τρεις ημέρες χειμωνιάτικες, να είμαστε οργανωμένοι», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.