Η Ελλάδα πρόκειται να χωριστεί στα δύο από άποψη φαινομένων, γιατί σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ορισμένες περιοχές θα έχουν ήπιο καιρό, ενώ άλλες αστάθεια με βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή (19/1) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες αραιές συννεφιές, ενώ ο καιρός θα γίνει ακόμη πιο ζεστός. Παράλληλα, οι νοτιάδες που θα πνέουν γενικά στα 4 με 5 μποφόρ θα δώσουν τη θέση τους σε σφοδρούς και παγερούς βοριάδες από το πρωί του Σαββάτου και τα βόρεια.

Εντούτοις, το Σάββατο (20/1) «η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο με εντελώς», σύμφωνα με τον παρουσιαστή καιρού της ΕΡΤ3. Συγκεκριμένα, από τη Λαμία και νοτιότερα θα εμφανιστούν υψηλές σχετικά θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και ηλιοφάνεια, όμως βορειότερα θα επικρατήσουν χειμωνιάτικες συνθήκες με βροχές και χιονοπτώσεις.

Την Κυριακή (21/1) όμως, αναμένεται σταδιακή βελτίωση σε όλη τη χώρα και υποχώρηση των φαινομένων. Έτσι, την Δευτέρα (22/1) ο καιρός θα είναι με εξαίρεση την Κρήτη, ενώ την Τρίτη (23/1) αναμένεται συννεφιά με βάση τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Ο καιρός την Παρασκευή

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι την Παασκευή (19/1) αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 3 έως 18, στη Θεσσαλία από 4 έως 20, στην Ήπειρο από 9 έως 18, στη Δυτική Στερεά από 12 έως 17, στην υπόλοιπη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 18, στις Κυκλάδες από 14 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.