Η Εύβοια ξεκίνησε να ντύνεται σιγά σιγά στα «λευκά», καθώς έπεσαν χιόνια στη Δίρφη και στα ορεινά της Ερέτριας, με το κρύο να είναι τσουχτερό σε όλη την περιοχή.

Το evianews.com αναφέρει ότι τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Δίρφη και μετά ακολούθησαν και τα ορεινά της Ερέτριας με το βουνό της Αμπουδιώτισσα στη Σέτα να δέχεται την κακοκαιρία.

Επίσης, χιόνισε στα ορεινά της Εύβοιας και το χιόνι έφτασε τα 5 εκατοστά, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στον δρόμο Άνω Στενή – Στρόπωνες.

Η χιονόπτωση είναι πιο έντονη στην κορυφή στην Δίρφη όπου το θερμόμετρο, στις 12:00, έδειξε -2 βαθμούς Κελσίου, όπου επικρατούν και ισχυροί άνεμοι.

Επιπλέον, είναι ήδη είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην θέση καταφύγιο όπου χιονίζει ασταμάτητα.

Η μάχη με τον χιονιά στην Εύβοια

Στην κορυφή της Δίρφυς θα δώσουν την πιο δύσκολη μάχη τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Υπάρχει ένας μίνι συναγερμός μιας και είναι οι πρώτες περιοχές στην Εύβοια που δέχονται τον χιονιά.

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η χιονόπτωση σε περιοχές της Εύβοιας και ειδικά στον Άγιο και στην Δίρφη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να διαρκέσουν για αρκετές μέρες.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων κρατούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο στον Άγιο και στους Στρόπωνες.

Αυτά τα σημεία του οδικού δικτύου κλείνουν συνήθως με τα πρώτα χιόνια και οι οδηγοί είναι καλό να έχουν μαζί τους αλυσίδες μιας και είναι υποχρεωτικές από τον νόμο.