Ενάντια στην απόφαση του νομάρχη Κυκλάδων να ανοίξει τα μαγαζιά προαιρετικά τις Κυριακές τάσσεται η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, που προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.

Η Αγωνιστική Συνεργασία εκτιμά ότι πρόκειται για αναθέρμανση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια και σε άλλες περιοχές της χώρας, με στόχο την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

«Οι μικροί έμποροι και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας εξαιτίας της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πτώσης του τζίρου από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και από την άγρια φορολογική επίθεση, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τους μόνους που θα ωφελήσει το άνοιγμα τις Κυριακές και τις αργίες είναι τα πολυκαταστήματα ,τα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες που με αυτό το τρόπο θα απορροφήσουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου και της αγοράς και θα οδηγήσουν χιλιάδες μικρά μαγαζιά στον αφανισμό», προσθέτουν.