Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην Ελλάδα 30 αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ και η συνολική τους αξία ξεπερνάει τα 3,7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας δήλωσε πως «πρόκειται για ένα εξαίσιο σύνολο 30 αρχαιοτήτων που αντιπροσωπεύει το εξαιρετικό βάθος και την ομορφιά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Αυτές οι υποθέσεις είναι μια ομαδική προσπάθεια και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων σε κάθε έναν από τους αναλυτές και τους εισαγγελείς στο Γραφείο μου που κατέβαλαν ακούραστη δουλειά για να φέρουν αυτά τα κομμάτια στο σπίτι τους»,

Μερικά από τα βασικά κομμάτια που επιστρέφονται περιλαμβάνουν:

Μαρμάρινο άγαλμα που βασίζεται στη διάσημη Αφροδίτη της Κνίδου και ανακτήθηκε από μια μονάδα αποθήκευσης που ανήκε στον καταδικασθέντα διακινητή Robin Symes.

Ένα μαρμάρινο ειδώλιο από τις Κυκλάδες 4.000 ετών που κατασχέθηκε από μια μονάδα αποθήκευσης που ανήκε σε ιδιωτικό συλλέκτη με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ένα κορινθιακό κράνος που αποτελεί παράδειγμα δημοφιλούς κράνους για τους αρχαίους Έλληνες πολεμιστές, ιδιαίτερα στην Αρχαϊκή και Κλασική περίοδο.