Το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) σε περιοχή της Νεοχωρούδας στη Θεσσαλονίκη, τρία σκυλιά ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, πήδηξαν στην διπλανή αυλή σπιτιού και επιτέθηκαν άγρια στην 50χρονη ένοικο.

Η γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα και υπέκυψε στα τραύματά της. Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο δεν παρέλαβε την 50χρονη, καθώς είχε ήδη καταλήξει.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη των σκυλιών.

Τις έρευνες για τον αποτρόπαιο θάνατο της 50χρονης έχει αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρούδας Χρήστος Σαραμούρτσης, περιέγραψε στο ThessToday καρέ καρέ την τραγωδία.

«Η 50χρονη κλάδευε τον κήπο της με ένα συνεργείο εργατών. Είχε αφήσει τις πόρτες της αυλής ανοιχτές για να διευκολύνει τις εργασίες. Τα άγρια σκυλιά του γείτονα για άγνωστο λόγο φτάσανε στην αυλή και έγινε το μοιραίο. Υποθέτουμε πως το συνεργείο δεν άκουσε κάτι επειδή όλοι φορούσαν ειδικά ακουστικά προστασίας για τα μηχανήματα κλαδέματος. Όταν την είδαν ήταν αργά. Μετά ήρθαν τρία ασθενοφόρα, η γυναίκα όμως είχε καταλήξει» αναφέρει ο κ. Σαραμούρτσης.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Όλη η κοινότητα είναι ανάστατη. Ήταν μητέρα δύο παιδιών η άτυχη γυναίκα» πρόσθεσεο πρόεδρος της κοινότητας. «Δεν είχαμε ποτέ ξανά κάποιο παράπονο από κατοίκους για τα συγκεκριμένα σκυλιά ότι ήταν επιθετικά» καταλήγει ο ίδιος.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών οδηγείται αύριο ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.