Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 6 Δεκεμβρίου του 2023, από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Λόγω των συγκεντρώσεων και των εκδηλώσεων μνήμης για τον 15χρονο, που σκοτώθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτα μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στις 12:00, στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη η μαθητική και φοιτητική συγκέντρωση και στις 6 το απόγευμα στο ίδιο σημείο έχουν δώσει ραντεβού συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.

Τα μέτρα ασφάλειας είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα θα φορούν κάμερες στις στολές τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων

Κομβικό ρόλο θα παίξουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, που θα παραταχθούν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ σε ετοιμότητα να παρέμβουν θα είναι και τα υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., οι «Αίαντες». Εκτός από τους ένστολους αστυνομικούς στο κέντρο θα αναπτυχθούν και αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά, για ελέγχους και ενδεχομένως προληπτικές προσαγωγές.

Η Τροχαία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ υπάρχει σύσταση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Όπως, δε, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα θα φορούν κάμερες στις στολές τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν

Επίσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9:00 και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.