Στιγμές τρόμου έζησαν σήμερα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης στην Πιερία, καθώς την ώρα που αποχωρούσαν από το σχολείο, μια βαριά σιδερένια πόρτα κατέρρευσε δίπλα τους σε απόσταση αναπνοής.

Σύμφωνα με το karfitsa.gr, ο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στις 13.30 περίπου στην υπόγεια διάβαση έξω από το σχολείο. Η σιδερένια πόρτα υπό άγνωστες συνθήκες κατέρρευσε και έπεσε στα σκαλοπάτια, την ώρα που οι μαθητές διέσχιζαν τη σκάλα για να περάσουν στην απέναντι πλευρά. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιο παιδί όταν η βαριά πόρτα έπεσε κάνοντας δυνατό κρότο.

Επικράτησε πανικός, ενώ έντονη ανησυχία εξέφρασαν και οι γονείς, κάνοντας λόγο για σκουριασμένα κάγκελα και υποδομές που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα παιδιά τους. Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παρθένα Μακρίδου, αποδίδει το συμβάν σε βανδαλισμό από εξωσχολικούς και όχι σε φθορά. Όπως ανέφερε, οι πόρτες της υπόγειας διάβασης κλείνουν το βράδυ, ωστόσο εξωσχολικοί προκαλούν συχνά βανδαλισμούς. Η ίδια εικάζει ότι τα παιδιά αυτά ήθελαν να κατέβουν στη διάβαση και πείραξαν την πόρτα με αποτέλεσμα να χαλαρώσουν οι μεντεσέδες και να φύγει από τη θέση της. Είπε επίσης πως αύριο στο σημείο θα βρεθεί συνεργείο του δήμου, κατόπιν ενημέρωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να ελεγχθεί η πόρτα.

Δείτε φωτογραφίες: