Ένσταση κατά του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών κατέθεσαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης “Όραμα Πόλης”, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Σταύρος Κόντος.
Στο κείμενο της ένστασής τους υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε ορισμένα ψηφοδέλτια να κατακυρωθούν υπέρ του Συνδυασμού τους αλλά τελικά αυτά κατακυρώθηκαν ως άκυρα.

Κάτι, που όπως υποστηρίζουν, αν συνέβαινε η Παράταξή τους θα είχε περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Αναλυτικά, το κείμενο της ένστασης έχει ως εξής:

«Kάνοντας χρήση του δικαιώματος που απορρέει από τα άρθρα 46 – 48 του Ν.3852/10 (Πρόγραμμα “Καλλικράτης”) ασκήθηκε ένσταση, εμπροθέσμως, κατά τής 1165/20.12.10 απόφασης ανακήρυξης του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών, για το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ζητώντας την προσκύρωση, ικανού αριθμού, συγκεκριμένων ψηφοδελτίων, του συνδυασμού μας (Όραμα Πόλης) που εσφαλμένα ακυρώθηκαν την Α΄ Κυριακή. Επιτυχής έκβαση θα επιφέρει την κατάταξη του συνδυασμού στη δεύτερη θέση (αντί της τρίτης) και συνακόλουθα την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας της Β΄ Κυριακής. Οι ενιστάμενοι υποψήφιοι (με τη σειρά ανακήρυξής τους).

• Εκλογική Περιφέρεια Φιλαδέλφειας

Μόσχος Ανδρέας, Γκέρτσος Αντώνιος, Βήλος Δημήτριος

• Εκλογική Περιφέρεια Χαλκηδόνας

Φωτόπουλος Χρήστος, Δακής Αθανάσιος, Σκιαθίτης Δημήτριος ,Καμπανού Ελισσάβετ, Καρατζένη Κρ., Τοντόροβιτς Σωτηρία, Κωνσταντινίδης Ιωάννης.

πηγή: otanews