Στην σημερινή κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έδωσαν το «παρών» υγειονομικοί, φορείς της αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί φορείς, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αλλά και συνταξιούχοι. Σύνθημά τους ήταν ότι «δεν θα επιτραπεί το Βενιζέλειο να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας και να απαξιωθούν οι υπηρεσίες υγείας στο Ηράκλειο».

Η αρχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το νοσοκομείο, όπου πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για τις ελλείψεις, ζητώντας άμεσα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τη στελέχωσή του. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο του Ηρακλείου, καταλήγοντας στην Πλατεία Ελευθερίας. Για την διευκόλυνση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 έως τις 3, κήρυξαν για τον ιδιωτικό τομέα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αλλά και για το δημόσιο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 16-10 στο Ηράκλειο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε «μη αποδεκτή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο», ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες για τις καθυστερήσεις στα χειρουργεία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε τη στελέχωση των χειρουργείων με αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να καλυφθούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια την ημέρα για τους επόμενους τρεις μήνες, προσθέτοντας ότι για το διάστημα μετά το επόμενο τρίμηνο, θα προωθηθούν fast track προσλήψεις γιατρών, σε όσες ειδικότητες απαιτούνται, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Επιπλέον χθες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του υπουργού παύονται από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Δείτε βίντεο από το neakriti.gr: