Το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο να πολεμήσει σε δύο ή περισσότερα μέτωπα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι προσθέτοντας ότι η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ κλιμακώνει την ένταση στα σύνορα του Λιβάνου για να παρακωλύσει την επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι περισσότεροι από 600.000 κάτοικοι της Γάζας μετακινήθηκαν προς νότο μετά την σχετική ανακοίνωση του Ισραήλ, εν όψει της χερσαίας επιχείρησης. Οι ισραηλινές αρχές ενημέρωσαν τις οικογένειες 155 ανθρώπων που κρατούνται όμηροι στην Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι 289 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση κατά ισραηλινών κοινοτήτων γύρω από την Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστούν «σημαντικές βλάβες», αν ο πόλεμος στην Γάζα διευρυνθεί, μετέδωσε το δίκτυο Al Jazeera.

«Στείλαμε το μήνυμα στο σιωνιστικό καθεστώς μέσω των συμμάχων του ότι αν δεν σταματήσει τις θηριωδίες στην Γάζα, το Ιράν δεν μπορεί να παραμείνει απλώς παρατηρητής», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ενημερωτικό δίκτυο του Κατάρ ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Αν το πεδίο του πολέμου επεκταθεί, σημαντικές βλάβες θα υποστεί η Αμερική».