Νεκρός ανασύρθηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια και τώρα οι αρχές ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ένα σενάριο κερδίσει έδαφος.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή «Live News» και είπε ότι η βασική θεωρία αναφέρει το vertigo, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί η μηχανική βλάβη.

Επίσης, φέρεται να προκύπτει πως ο 65χρονος χειριστής δεν ενεργοποίησε το σύστημα που θα του έδινε alarm όταν πλησιάζει κάτω από τα 500 μέτρα και δεύτερον δεν ενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο που θα μπορούσε με gps να τον οδηγήσει με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Mega, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πιλότος επειδή θεωρούνταν ιδιαίτερα έμπειρος φέρεται να είχε μεγάλη αίσθηση εμπιστοσύνης στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να μην ανοίξει τα συστήματα ασφαλείας.

«Είχε πολλές ώρες πτήσης. Μεγάλη εμπειρία»

Στο «Live News» μίλησε ξάδερφος του πιλότου και ανέφερε πως «ήταν στην αεροπορία στρατού ξηράς στα ελικόπτερα και μετά μόλις αποστρατεύτηκε μπήκε στην πολιτική αεροπορία στα ελικόπτερα. Είχε πολλές ώρες πτήσης. Μεγάλη εμπειρία και έφυγε με αυτό που αγαπούσε, έφυγε από το ελικόπτερο».

«Λυπήθηκα και έκλαψα, πήρα και την αδελφή του. Ήταν πολύ απρόοπτο, παλιόκαιρος δεν έπρεπε να το σηκώσει το ελικόπτερο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Από χθες που το ακούσαμε πικραθήκαμε πολύ. Μεγάλο σοκ και σήμερα που τον είσαι που τον βγάλαν, ράγισε η ψυχή μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.