Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο 65χρονος πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια και στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο, που δείχνει τη στιγμή που δύτες ανασύρουν τη σορό από την θάλασσα.

Το βίντεο προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star και δείχνει άνδρες της ομάδας υποβρυχίων αποστολών να μεταφέρουν με βάρκα την τυλιγμένη σορό στη στεριά και στη συνέχεια να την παραλαμβάνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, ο πιλότος εντοπίστηκε νεκρός σε βάθος 52 μέτρων στη θάλασσα μέσα στην άτρακτο του ελικοπτέρου.

Σημειώνεται, ότι χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Επίσης, σχετικά με το χρονικό της μοιραίας πτήσης, το ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε στις 8 το πρωί της Πέμπτης (28/9) από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

Στη συνέχεια, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.