Η 32χρονη Ελληνίδα που δηλητηριάστηκε σε εστιατόριο του Μπορντό, πέθανε αφού οι γιατροί δεν πρόλαβαν να διαγνώσουν το ότι η γυναίκα έπαθε αλλαντίαση,  σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι γονείς της. Η γυναίκα βρέθηκε στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar», ένα από τα πιο δημοφιλή της πόλης, μαζί με τον σύζυγό της και την παρέα τους, έφαγαν σαρδέλες και ύστερα, όλοι έφυγαν με συμπτώματα δηλητηρίασης.

Στην εκπομπή «Live News» μίλησαν οι γονείς της κοπέλας, οι οποίο έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς δηλητηριάστηκε η κόρη τους στο εστιατόριο του Μπορντό. «Πήγανε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσανε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Η κόρη μου είχε την ‘’τύχη’’, αν θέλετε, να φύγει. Ο σύζυγός της μπήκε στην εντατική και αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε εκείνη, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην εντατική στη Βαρκελώνη, σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφεραν οι συγγενείς της 32χρονης κοπέλας.

«Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο 5στερο και φημισμένο στη Γαλλία. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία», τόνισε η μητέρα της. Η ίδια πρόσθεσε πως οι γιατροί δεν διέγνωσαν την αλλαντίαση στην 32χρονη και για αυτό δεν της έδωσαν αντίδοτο.

Οι γαλλικές Αρχές, από μεριάς τους, δήλωσαν πως: «Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο γνωστό εστιατόριο ‘’Tchin Tchin wine bar’’ στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα». Όσοι βρέθηκαν στο εστιατόριο εκείνη την περίοδο και έφαγαν σαρδέλες, κλήθηκαν να πάνε άμεσα στο νοσοκομείο.