Περιμένει πέντε ημέρες να υποχωρήσουν τα νερά ώστε να μπορέσει να φτάσει στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας για να δει εάν στο μαντρί του είναι ζωντανά τα 150 πρόβατά του. Περιγράφοντας τα όσα έζησε το βράδυ της Τετάρτης (6/9) δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και εκφράζει τη λύπη του για τον ξάδερφο και τη θεία του που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους.

Καρδίτσα, Αποστολή Newsbeast

Η πρόσβαση στον οικισμό Μεταμόρφωση από την πλευρά που συνορεύει με τον Παλαμά παραμένει αποκλεισμένη και ο κύριος Φίλιππος μιλώντας στο Newsbeast εκφράζει την απελπισία του. «Δεν ξέρω εάν ζουν, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι» λέει στην κάμερα του Newsbeast και προσπαθεί να βρει τρόπο να περάσει από τα λιμνάζοντα νερά που είναι πάνω από 3 μέτρα για να φτάσει στη Μεταμόρφωση, να προσεγγίσει το μαντρί και να δει τι κάνουν τα πρόβατά του.

«Με πονάει η καρδιά μου. Από αυτά ζω. Σπούδασα τα παιδιά μου» επισημαίνει.

Δείχνοντας με το χέρι το χωριό του ο κύριος Φίλιππος αναφέρει: «Ο ξάδερφός μου πνίγηκε εκεί με τη μάνα του. Κρίμα».

«Όλες οι γυναίκες και τα παιδιά έκλαιγαν. Βγήκαμε στην πλάκα πάνω γιατί λέμε άμα πέσει θα μας πλακώσει»

Περιγράφοντας τα δραματικά πρώτα λεπτά της τραγωδίας που βίωσε ο κύριος Φίλιππος επισημαίνει: «Το νερό περνάει τον όροφο, περνάει και το δεύτερο όροφο. Έφτασε στο τέταρτο σκαλί. Εκεί φοβηθήκαμε. Όλες οι γυναίκες και τα παιδιά έκλαιγαν. Βγήκαμε στην πλάκα πάνω γιατί λέμε άμα πέσει θα μας πλακώσει. Έφεξε το πρωί, παίρναμε τηλέφωνο το δήμαρχο, τίποτα κανένας. Είχαμε τρεις ημέρες. Ούτε ψωμί, ούτε νερό τίποτα, δεν μπορούσαμε να πιούμε ούτε τα φάρμακά μας».

«Μας πήραν με ελικόπτερα μας κατέβασαν στην Καρδίτσα, ο κόσμος μας καλοδέχτηκε. Μας είδε γιατρός και όσους είχαν πρόβλημα τους πήγαν στο νοσοκομείο» αναφέρει κλείνοντας και εξηγεί ότι την τραγωδία που έζησε δεν θα την ξεχάσει ποτέ.