Είδαν τα σπίτια τους να χάνονται. Τους κόπους μια ζωής να παραδίδονται στην κακοκαιρία Daniel. Πάλεψαν με τα ορμητικά νερά και κατάφεραν να επιζήσουν. Έμειναν επί ώρες πάνω στις σκεπές των σπιτιών τους ή στις κορυφές των βουνών και περίμεναν υπομονετικά τα ελικόπτερα που τελικά τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στην Καρδίτσα.

Καρδίτσα, Αποστολή Newsbeast

Τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας και ζούσαν στα χωριά που της Καρδίτσας που επλήγησαν από την φονική νεροποντή βρίσκονται από τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κέντρο της Καρδίτσας και ειδικότερα σε δύο σχολεία που έχουν διαμορφωθεί ώστε να τους φιλοξενήσουν.

Το Newsbeast επισκέφτηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (11/9) το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας όπου έχουν μεταφερθεί περίπου 150 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν στα γύρω χωριά. Όπως είδαμε πολλά από τα ράντζα που είχαν στηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ήταν όμως κενά.

Άτομα που ήταν εκεί και ασχολούνται με το ζήτημα της μετεγκατάστασης των πληγέντων μας είπαν πως αρκετοί έχουν φύγει καθώς τους παρέλαβαν συγγενικά τους ή φιλικά τους πρόσωπα.

Υπάρχουν όμως και αυτοί οι οποίοι είτε δεν αναζητήθηκαν από κάποιον οικείο τους είτε είναι ολομόναχοι στον κόσμο και δεν έχουν που να πάνε. Τα εν λόγω άτομα ήδη έχουν ξεκινήσει να μεταφέρονται στην περιοχή της Καρδίτσας «Φανάρι».

Η μεταφορά τους σε μία μεγάλη εγκατάσταση στο Φανάρι που παλαιότερα λειτουργούσε ως σχολείο αποφασίστηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί τα δύο σχολικά κτήρια της πόλης πρέπει να ετοιμαστούν ώστε να ανοίξουν για τη νέα σχολική χρονιά και δεύτερον γιατί οι υποδομές στο ορεινό χωριό πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσουν τα συγκεκριμένα άτομα μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους στις οικίες τους.